Italský styl oblékání: Jaké je jeho tajemství?

Na světě je hned několik míst, které se proslavily svým osobitým stylem. Itálie je jednou ze zemí, které se nebojí diktovat módní trendy a přece si zachovává zdejší móda i určité nezaměnitelné rysy. Italské dámy dokáží dokonale pracovat se silnými stránkami své postavy a zvýraznit to, co má být zvýrazněny. V jejich šatníku objevíme barvy a vzory ve spojení s funkčností. Nikdy se nebojí vykročit ze své komfortní zóny ale vulgárnost je něco, co se v těchto končinách ani náhodou nenosí. Znáte italský styl oblékání? Pokud ne, je pravý čas osvojit si některé tipy a triky, které vám mohou pomoci.

Italský styl oblékání – co je mu vlastní?

Itálie je zemí, kde se styl a cit pro módu pravděpodobně dává do vínku. Prvním krokem, který každá dáma udělá, je volba kvalitních materiálů a značek nejen v oblasti oblečení, ale i v případě bot a doplňků. Pro tento styl jsou charakteristickým rysem jednoduché linie a snaha co nejvíce zvýraznit ženskou siluetu. Tímto směrem se vydávají i střihy, které dámám neuvěřitelně sluší. Italský styl oblékání nemůžeme počastoval jiným přívlastkem než ženský. Přestože dámy se nebojí sáhnout po nových módních trendech, vždy volí kousky, které jim lichotí.IMG_20210511_134253_655

Zároveň však vládnou tomuto módnímu světu i minimalismus a svůdnost. Každý kousek šatníku je navržen tak, aby dokázal plnit svou úlohu a odlišoval se od nadměrného vrstvení a nefunkčních kousků. Na italských modelech neobjevíme ani jediný steh, který by byl zbytečný a často se zde nesetkáváme s přebytkem dekoračních prvků, které by snižovaly jeho možnost volného kombinování.

Díky jednoduchosti a minimalismu jsou italské dámy vždy perfektně upravené. Jednoduchých linií, nadčasových střihů a kvalitních materiálů se ženy v Itálii drží během denních i večerních příležitostí. Model vytvořený z kvalitního materiálu nikdy nebude působit levně a zároveň nevyjde z módy.

Barvy najdou své místo i zde

Přesto, že Itálie je živou a nádhernou krajinou, barvy v šatníku zdejších dám se spíše orientují na jemnější paletě. Objevíme v něm nesmrtelné barvy v podobě kombinace bílé a černé, ale také i:

  • béžovou
  • pastelově růžová
  • tmavomodrá
  • smaragdová

Pastelové barvy jsou v Itálii zvlášť oblíbené během letních měsíců. Dámy dávají přednost tlumenějším barvám, které často kombinují s výraznými odstíny a vzory. Většinou však v outfitu dostane hlavní slovo jeden prvek, na který se soustředí pozornost a ostatní ho doplňují. Oblíbenými kousky však nejsou jen šaty a sukně (v tomto případě patří mezi nejčastější střihy tužkový nebo pouzdrový), ale i džíny, které jsou v Itálii mimořádně populární. V oblasti džínů neexistuje žádný univerzální střih – každá žena vlastní minimálně jeden pár kvalitních džín, které dokonale svědčí její postavě a cítí se v nich přirozeně.

Italské ženy dávají přednost ženskosti. Nemají strach zvýraznit své křivky a ženskou podstatu – a to je jeden z podstatných prvků, který je dělá krásnými a stylovými za každých okolností. Zároveň si kromě oblečení dávají záležet i na úpravě vlasů a perfektní manikúře i pedikúře.

Obuv v Itálii – i zde je podstatná kvalita

Tak jako u celé garderobě, i při botách hraje hlavní slovo kvalita. Kvalitní boty sršící elegancí jsou krokem správným směrem. Italové si například nepotrpí na žabky – tato plážová obuv je vhodná opravdu jen na pláž, ne však na procházky do města.IMG_20210607_105659_615

Nikdy neudělejte osudovou chybu a nevolte do bot nepřehlédnutelné bílé ponožky. Považuje se to za jeden z největších hříchů spáchaných na módě a vkusu. Kvalita, minimalismus a jednoduché linie jsou to, co je pro italský styl nejdůležitější.